Ryggmargskader

Ryggmargsskader

En ryggmargskade forandrer en persons liv – det kan være fysisk, emosjonelt og sosialt. Om du er nyskadet eller har levd med din skade over en tid, vil en alltids ha ting som dukker opp og spørsmål.
Om ryggmargskader
Rundt 4500 – 5000 mennesker er ryggmargsskadet i Norge. Hvert år vil mange mennesker få en ryggmargsskade fra trafikkulykker, sport og arbeidsulykker, fall eller ved sykdom.
Les mer om Om ryggmargskader
Infomateriell
Under kan du lese vår nyeste publikasjon om ernæring og kosthold for deg med ryggmargsskade.Her kan du lese vår ABC-serie som tar for seg ulike sider ved det å ha en ryggmargsskade. Våre ABC'er retter seg både mot brukere og helsepersonell (klikk på den kategorien du ønsker å lese under ikonene eller bruk pilene til å navigere frem/tilbake).
Her kan du lese vår fantastisk gode bok om treningsøvelser du kan gjøre i fra rullestolen. Vi ønsker å gi deg en verktøykasse med enkle øvelser som du effektivt kan gjøre hjemme eller på et treningssenter. Øvelsene kan også brukes av fagpersoner, eller andre, som vil ha tips og inspirasjon om trening for personer som sitter i rullestol.

Les mer om Infomateriell
Spinalenhetene
Spinalenheten har ansvar som koordinator for den livslange oppfølging av ryggmargsskadde personer. Ryggmargsskadde skal kunne kontakte spinalenheten direkte for hjelp og råd.
Les mer om Spinalenhetene
NorSCIR
Norsk ryggmargsskaderegister - NorSCIR
Les mer om NorSCIR
Forskning
Lenker og diverse forskningsinformasjon med relevans for ryggmargsskader.
Les mer om Forskning
Rettigheter
Utvalg av pekere til material som omhandler rettigheter
Les mer om Rettigheter