Bli med på en aktiv helg i Skien Fritidspark 27. – 29. september.

Her kan du prøve ut hallaktiviteter som rullestolrugby, curling, el.innebandy, boccia (eller bowls), kjelkehockey og padel/tennis. Det finnes også en klatrepark de sprekeste og tøffeste kan prøve seg i. Utendørs kan man prøve zip-line, sykkel, minigolf eller gå en tur i Fritidsparkens naturstier. For de som liker det våte element kan man utfolde seg i den meget godt tilrettelagte badeparken i tilknytning til Fritidsparken.

LARS Aktiv Vinter 2024 går av stabelen 8.-10. mars på Oset Fjellhotell på Golsfjellet.
Programmet er ikke endelig fastlagt, men vi kan by på isbanekjøring, kanefart og shot-kurs.
Mer kommer så følg med på Facebook.

Årets LARS Aktiv Sommer blir arrangert i idylliske Skien 16 til 18 juni. På programmet i år har vi følgende alternative aktiviteter for helgen.

Fallskjermhopping
Denne helgen vil dere få muligheten til å hoppe i fallskjerm og virkelig få kjenne på litt adrenalin. Fallskjermhoppingen vil foregå 5 minutter unna Fritidsparken på Geiteryggen flyplass. Viktig å være oppmerksom på at dette er på egen risiko. Det tas grundig risikoanalyse så sikkerheten vil bli godt ivaretatt.

Motorsport
Bilkjøringen vil foregå på Flittig motorsportsenter og i hovedsak foregå på bane (drifting), men kan muligens bli aktuelt med offroad kjøring også. Motorsport delen vil bli arrangert på søndag så ha det i bakhodet med tanke på hjemreise dersom du ønsker å delta på dette (kl. 10 til kl. 16 ca). Vi prøver å organisere så godt som mulig ut ifra hjemreise.

Annen aktivitet
Når det kommer til annen aktivitet innebærer dette idrett som el-innebandy, rullestolrugby, klatring, svømming, kjelkehockey, tennis osv. Det er fine naturstier i område hvor vi håper å få til litt sykling med ulike sykler fra en hjelpemiddel leverandør. Det er også mulig å spille paddel tennis, minigolf og en egen klatrepark for de som kan eller har med seg noen. Det er også en zip-line som er mulig å ta for alle.

Arrangementet koster kr. 500,- pr. person og inkluderer overnatting på Hotell Fritidsparken. Middag fredag. Frokost, lunsj og middag lørdag. Frokost og lunsj søndag. Reise til og fra Skien må bekostes av den enkelte.

Det er begrenset kapasitet på noen av de alternative aktivitetene så ikke vent med å melde deg på.

«Wings For Life World Run» har vært arrangert hvert år siden 2014. Pengene som kommer inn i form av startkontingenter går til stiftelsen «Wings For Life» og vil utelukkende bli brukt til forskning på ryggmargsskader.

Dette løpet er unikt!

Konseptet går ut på at alle starter samtidig å løpe. Profesjonelle idrettsutøvere, mosjonister og nybegynnere er alle sammen mot Catcher Car. En halvtime etter løpet har startet begynner Catcher Car å jage løperne i løypa, gradvis raskere, helt til den siste kvinnen og mannen er igjen og
blir kåret som globale vinnere.
I Norge er det ingen fysisk Catcher Car, så vi må registrere oss i appen «World Run». Redbull arrangerer felles løpesteder ere steder som er godt egnet både for løpende og rullende. Her har de drikkestasjon og lager god stemning. Gå inn på www.redbull.com/no-no og søk på Wings for Life. I 2023 er det arrangement i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand. Husk at med appen kan du også løpe der du vil, men ikke når du vil.

Vi sees/løpes/rulles 7. mai kl. 13.00

Velkommen til Kristiansand! Til en helg der vi skal kokkelere, bli inspirert og lære om viktige næringsstoffer. Vi skal rett og slett bli gladere i hodet og litt fastere i fisken!

Mange som får en ryggmargsskade må lære seg ferdigheter på nytt. Oppgaver som tidligere var enkle, er nå vanskeligere å mestre. Det å lage mat og å spise mat kan bli en oppgave som bare må gjøres… Slik trenger det ikke å være. Vi ønsker å inspirere, lære lure knep og ta matgleden tilbake!

En hel dag skal vi å bruke sammen på kjøkkenet der vår egen The Rolling Chef vil bidra med praktiske tips til hvordan en kan løse kjøkkenoppgaver på en ny måte, hvordan gjøre en posesuppe om til spennende middag, og flere ideer til gode og enkle matretter. Og matrettene lager vi selv!

Våre foredragsholdere er:
Hanne Bjørg Slettahjell, klinisk ernæringsfysiolog på Sunnaas sykehus, forteller oss om kaloribehov, næringsstoffer vi trenger for å få sår til å gro, tips for å gå opp i vekt, eller ned i vekt, og mye mer.

Tom Atle Steffensen, kokk og ryggmargsskadet. Tom Atle ivrer for at personer med funksjonsnedsettelser skal finne gleden av å være på kjøkkenet og lage mat. Han har med seg kokkevenner fra Norske kokkers landsforening Sørlandet. Tom Atle vil vise oss hvordan vi igjen kan trives på kjøkkenet.


Praktiske opplysninger:
Vi bor på Scandic Bystranda i Kristiansand. Vi starter fredag kl 18 og er ferdig etter lunsj søndag kl 14.

Egenandel er kr 500 per person. Små barn som sover i foresattes seng deltar uten egenandel. Reise dekkes av den enkelte. Medlemmer som bor i Nordland eller Troms og Finnmark kan søke om reisestipend, se informasjon som er sendt i egen e-post.

På dette arrangementet er det begrenset antall plasser. Meld deg på så snart som mulig og seinest 1. april.

LARS inviterer til Aktiv Vinter 2023 i Tromsø 10-12 mars

Fredag blir det som vanlig, etter først litt praktisk informasjon, besøk av samarbeidspartnere før vi inntar en bedre middag og sosialt samvær utover kvelden.

Programmet på lørdag er ikke endelig spikret, men vi satser på besøk i en sameleir med det som der følger med, og med fare for nordlys. Mer informasjon kommer etter hvert.

Etter frokost søndag er det opp til hver og en hva dere ønsker å bruke tiden til frem til hjemreise. Kanskje et besøk i Ishavskatedralen…

Og som alltid i forbindelse med LARS sammenkomster kan man se frem til masse hyggelig samvær og muligheter for å knytte nye/vedlikeholde bekjentskaper.

Påmeldingsfrist: 20. januar

Egenandel: kr. 500 pr deltaker, betales ved påmeldingen